Ipari burkolatok és védőfedelek

A technológia típusa: RIM - reaction injection molding, azaz reaktív fröccsöntés

Anyag: DCPD vagy PDCPD - Polydicyclopentadiene

A hőre keményedő DCPD zárt öntőformát igényel. A formázás folyamata hasonló a nagy nyomású fröccsöntéshez, alapvető különbség azonban, hogy a felhasznált anyagok a hőre keményedő polimerek közé tartoznak, amelyek „sütést”, azaz bizonyos időtartamot igényelnek az öntőformában végbemenő reakcióhoz.

A DCPD anyagból szilárd, ugyanakkor rugalmas és könnyű elemek gyárthatóak, amelyek fényezésre kifejezetten alkalmasak („A” kategóriájú felszín). A formába fröccsöntött két komponensű keverék a hőre lágyuló polimerekhez hasonlóan alacsony viszkozitással rendelkezik, ami nagy méretű, könnyű és vékony falvastagású elemek előállítását teszi lehetővé.

Ez egy általánosan elterjedt technológia, amellyel bármilyen típusú gépjárműhöz gyárthatóak karosszériaelemek (ütközők, spoilerek, terelőlapok, sárhányók, motorháztetők).

Az elemek könnyen megmunkálhatóak, lehetővé teszik fém alkatrészek elembe való bepréselését, a menetvágást stb. A technológia évi 750 - 10 000 elem legyártását igényli. A felhasználó szempontjából legfontosabb előnyök közé tartozik az ütésállóság (az elemek a nagyfokú keménység ellenére sem törékenyek) és a nagyfokú szilárdság.